Wat fijn dat ik je mag verwelkomen op mijn site.

Ik hoop natuurlijk dat je op mijn site terecht bent gekomen, omdat je meer wilt weten over emotie en gevoel en hier mee aan de slag wilt gaan, of dit nu voor jezelf of voor de kinderen is. Waarom is het nu zo belangrijk om te leren en te weten over emotie en gevoel?

Emotie en gevoel maken je tot wie je bent, maar ook tot hoe je je gedraagt. Gedrag komt altijd voort uit een emotie. Kinderen die problematisch of moeilijk handelbaar gedrag vertonen moeten geholpen worden bij de voorafgaande emoties en gevoelens. Het is dus van groot belang om als ouder, opvoeder of professional je kind te ondersteunen in het reguleren van emoties.

Op mijn website kan ik je hiermee verder helpen.  Wil je meer theoretische achtergronden over alles wat met emotie en gevoel te maken heeft kijk dan eens hiernaast onder de kopjes: Emotie, gevoel en gedrag, communicatie met kinderen, mindfulness & mediteren. Wil je liever meteen aan de slag met oefeningen en handreikingen kijk dan onder het kopje “Grip op emotie”. Voor professionals die werken met kinderen is er de pagina: "Speciaal voor in de klas".

Om goed te begrijpen waarom het zo belangrijk is om met emotie en gevoel aan de slag te gaan raad ik je aan eerst de achtergrond informatie te lezen, zodat je weet waarom je bepaalde oefeningen doet.

Kijk vooral ook samen met de kinderen op de pagina "kinderen" wat daar te lezen, leren en oefenen valt. 

Ik wens je veel plezier en wijsheid!